Un ofițer de poliție și-a făcut selfie-uri la locul unei crime în care un adolescent a fost înjunghiat și a trimis imagini „îngrozitor” de rasiste, homofobe și jignitoare prin WhatsApp, relatează

Politia MetropolitanaFoto: Wikimedia Commons

The Guardian.

Ryan Connolly de la poliția din Merseyside a comis o lungă listă de abateri disciplinare pe o perioadă de șase ani în timp ce era ofițer în serviciu, a decis un tribunal.

În timpul serviciului, a făcut și fotografii cu telefonul mobil cu persoane aflate în criză de sănătate mintală, aflate în spitale.

Poliția din Merseyside a spus că acțiunile lui Connolly au subminat încrederea publicului în poliție și au fost o „insultă” pentru majoritatea ofițerilor care își fac datoria cu onoare.

Tribunalul disciplinar l-a găsit pe Connolly vinovat de abatere gravă. El a demisionat înainte de audierea din noiembrie, iar după tribunal a fost demis oficial de poliția din Merseyside.

Connolly a avut de asemenea contact cu un criminal cunoscut, fără a-și informa șefii.

Connolly s-a alăturat poliției în ianuarie 2003 , iar abaterile sale ar fi început în 2014, potrivit actelor depuse la tribunal.

Cazul său face aduce aminte de cel al celor doi polițiști metropolitani care și-au folosit telefoanele mobile pentru a fotografia locul uciderii unor două fete, surori. Cei doi au fost condamnați în instanță și concediați într-un dosar care a zguduit poliția.

Astfel, potrivit tribunalului, Connolly avea fotografii și grafice extrem de rasiste. Printre altele, s-a reținut că:

  • În octombrie 2015, el a făcut o fotografie, în timp ce era de serviciu, cu cineva care și-a tăiat încheieturile și a distribuit-o prin WhatsApp.
  • El și-a făcut fotografii în 2018 la locul crimei unde fusese desemnat să păzească cordonul poliției după ce un adolescent a fost înjunghiat de moarte.
  • El a făcut fotografii cu victimele crimelor, inclusiv cu cineva dispărut de acasă, și a împărtășit detalii despre o femeie care a mers la poliție pentru ajutor, susținând că a suferit violență domestică.
  • Alte imagini ironizau pe persoanele cu dizabilități.