Soția lui Alex Jones, cunoscutul promotor american al teoriilor conspiraționiste, a fost arestată de Ajunul Crăciunului sub acuzația de violență domestică, soțul ei afirmând că aceasta s-a datorat unui „dezechilibru privind medicamentația”, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii din Austin, capitala statului Texas, au arestat-o vineri pe Erika Wulff Jones și au dus-o la o închisoare locală în jurul orei 20:45.

Documentele juridice arată că aceasta a fost acuzată de vătămarea unui membru al familiei și că a opus rezistență față de arestare, potrivit Associated Press.

Alex Jones, fondatorul organizației mass-media de dreapta Infowars, a refuzat să ofere comentarii asupra situației când a fost întrebat dacă el a fost cel vătămat sau alte detalii suplimentare.

El a precizat însă că crede că situația a fost cauzată de faptul că tratamentul medicamentos al soției sale a fost schimbat recent.

„Ceea ce s-a întâmplat de Ajunul Crăciunului este o problemă privată de familie”, le-a declarat Jones într-un scurt interviu acordat jurnaliștilor de la AP.

„Îmi iubesc soția și îmi pasă de ea și se pare că este vorba de ceva dezechilibru legat de medicamente”, a afirmat el.

Alex Jones este cunoscut în Statele Unite și nu numai drept unul dintre cei mai mari promotori ai teoriilor conspirației. El a fost puternic criticat după ce a susținut în mod repetat că atacul armat ce a avut loc în 2012 la liceul Sandy Hook din Florida ar fi fost „regizat”.

Jones este de asemenea unul dintre cei care au promovat ideea că guvernul american a fost implicat în atacul terorist al al-Qaida de pe 11 septembrie 2001.

Marile platforme social media din Statele Unite au făcut front comun împotriva acestuia încă din 2018, ștergându-i canalele de pe site-urile lor.