Premierul israelian Naftali Bennett a intrat în carantină duminică, în aşteptarea rezultatului la testul PCR de COVID-19, după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a anunţat biroul prim-ministrului israelian, transmite Reuters.

Naftali BennettFoto: Menahem KAHANA / AFP / Profimedia

După ce a aflat de rezultatul testului fiicei sale, Bennett a plecat de la reuniunea săptămânală de cabinet şi s-a dus acasă.

Contaminarea fiicei lui Bennett - care a fost vaccinată împotriva COVID-19, a precizat biroul premierului - vine pe fondul unei răspândiri cu repeziciune a infecţiilor cu coronavirus în Israel, cauzată de deosebit de contagioasa "variantă Omicron".

Biroul premierului nu a dezvăluit dacă adolescenta a fost infectată cu varianta Omicron sau cu Delta. Înainte de şedinţa de cabinet, Bennett, care s-a vaccinat cu o "doză booster" pe 20 august, precum şi alţi membri ai guvernului lui au făcut teste antigen rapide, la care au primit rezultate negative.

Bennett şi-a atras critici după ce soţia şi copiii săi au fost în vacanţă în străinătate mai devreme în decembrie, în pofida apelurilor sale către israelieni de a contribui la îngrădirea Omicron prin anularea planurilor de călătorie în afara ţării.

Ulterior, guvernul său a aprobat măsuri de interzicere a călătoriilor israelienilor în majoritatea ţărilor. Aceste măsuri au fost precedate de interzicerea intrării străinilor în Israel, aminteşte Reuters citată de Agerpres.

Cel mai nou bilanţ al pandemiei anunţat de autorităţile israeliene a indicat raportarea a 1118 cazuri de infectare cu Omicron, acest număr dublându-se de la o zi la alta.