Regina Elizabeth a Marii Britanii a vorbit sâmbătă despre pierderea soțului ei, Prințul Philip, amintindu-și de „sclipire poznașă” din ochii lui într-un mesaj neobișnuit de personal de Crăciun adresat națiunii, relatează Reuters.

Regina Elisabeta a IIa mesaj de CraciunFoto: Captura

Monarhul în vârstă de 95 de ani a spus că, deși Crăciunul a fost o perioadă de fericire pentru mulți, ar putea fi greu pentru cei care și-au pierdut pe cei dragi, iar anul acesta mai ales a înțeles de ce, după ce l-a pierdut pe Filip, care a murit la vârsta de 99 de ani, în aprilie, după 73 de ani de căsnicie.

”Sentimentul datoriei, curiozitatea intelectuală și capacitatea de a face haz în orice situație au fost toate ireversibile”, a spus ea în tradiționalul mesaj festiv preînregistrat, în care i-a adus un omagiu „iubitului ei Philip”.

”Acea sclipire poznașă şi iscoditoare era la fel de strălucitoare la sfârşit, ca atunci când l-am văzut prima oară”, spune ea.

Regina a spus că știe că Philip și-ar dori ca familia lui să se bucure de Crăciun și că va fi bucurie pentru ei, în ciuda absenței „râsetului său familiar”.

Și-a dat transmis mesajul așezată la un birou pe care era o fotografie cu ea și Philip, stând braț la braț și zâmbindu-și unul altuia.

Fotografia a fost făcută în 2007, când cuplul își marca aniversarea nunții de diamant.

Regina a purtat o broșă cu safir pe care a purtat-o ​​în luna de miere din 1947 și pentru portretul Nunții de diamant. În timp ce vorbea, pe ecran au apărut fotografii cu ea și Philip în diferite etape ale vieții lor.