Fostul președinte american Donald Trump a anunțat marți că va susține o conferință de presă pe 6 ianuarie, la un an de la asaltul încheiat cu victime asupra Capitoliului SUA de către suporterii săi, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat de presă, miliardarul american a spus că va evoca alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, repetând - fără fundament - că au fost furate.

Fostul președinte a criticat comisia parlamentară însărcinată cu ancheta acestui atac care a șocat Statele Unite și lumea, acuzând că a fost ”extrem de părtinitoare”.

”Voi susține o conferință de presă pe 6 ianuarie la Mar-a-Lago pentru a discuta toate aceste puncte și alte lucruri”, a declarat Trump. ”Între timp, amintiți-vă că insurgența a avut loc pe 3 noiembrie”, ziua alegerilor prezidențiale, a declarat el.

Donald Trump, care a pierdut alegerile din 2020 în fața democratului Joe Biden, la o diferență de peste șapte milioane de voturi, a sugerat în ultimele luni că ar putea candida pentru un alt mandat în 2024.

Comisia parlamentară pe care o denunță încearcă de fapt să facă lumină asupra evenimentelor din 6 ianuarie 2021, când mii de susținători ai lui Donald Trump au invadat sediul Congresului Statelor Unite pentru a încerca să împiedice aleșii să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale.

AFP scrie că fostul mogul imobiliar încearcă prin toate mijloacele să împiedice această comisie să se apropie prea mult și să pună mâna pe documente care l-ar putea incrimina. El își înmulțește căile de atac, deocamdată fără succes.