Belarus a spus luni că unul dintre diplomații săi a fost rănit grav în timpul unui incident la ambasada sa din Londra, unde un grup de persoane a deteriorat fațada clădirii înainte de a-i ataca fizic pe unii dintre diplomați, relatează Reuters.

Alexandr LukasenkoFoto: Maxim GUCHEK / AFP / Profimedia

Într-un comunicat pe site-ul său, Ministerul de Externe al Belarusului a spus că a convocat un diplomat britanic la Minsk pentru a protesta față de incidentul de duminică seara și a cere o anchetă.

Unul dintre diplomați a fost tratat pentru fractură nazală, comoție ușoară și un dinte rupt, a mai anunțat Ministerul de Externe din Belarus într-un comunicat pe site-ul său, potrivit The Jerusalem Post.

„La început, un grup de oameni a deteriorat fațada clădirii ambasadei, iar apoi i-a atacat fizic pe diplomații belaruși sosiți la fața locului. Unul dintre ei a suferit leziuni corporale grave și a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente. Într-o instituție medicală a fost diagnosticat cu o fractură de nas, o comoție ușoară și o fractură a dintelui”, a spus Ministerul Afacerilor Externe, scrie Belta.

Comunicatul mai transmite că atacatorii au încercat să se ascundă, dar unii dintre ei au fost reținuți și se crede că aparțin unui grup radical de emigranți numit „Nadzeya”.

„Acest atac comis împotriva unor persoane, care protejează interesele cetățenilor din Belarus și lucrează pentru îmbunătățirea relațiilor interstatale, demonstrează încă o dată cu elocvență adevărata față și metodele fanaticilor, pe care un număr de țări occidentale încearcă să-i treacă drept protestatari pașnici”, a subliniat ministerul, potrivit Belta.