Un copil migrant în vârstă de doar un an, trimis de părinţii săi să traverseze Marea Mediterană cu o ambarcaţiune în care se aflau zeci de bărbaţi care nu îi sunt rude, a ajuns în siguranţă pe insula Lampedusa, a anunţat presa italiană.

Imigranti pe insula LampedusaFoto: Reuters

Copilul a fost descoperit de salvatori între aproximativ 70 de bărbaţi, într-o ambarcaţiune care a acostat vineri pe insula siciliană, relatează News.ro.

În ultimele două zile, au sosit pe Insula Lampedusa aproximativ 500 de migranţi cu şapte ambarcaţiuni. “A traversat Mediterana înainte să înveţe să meargă. A înfruntat valurile singur”, notează La Repubblica.

Ceilalţi migranţi nu ştiu identitatea copilului, însă părinţii bebeluşului i-ar fi implorat să aibă grijă de el în timpul traversării.

Printre ceilalţi migranţi sosiţi recent în Italia se numără şi un adolescent de 14 ani a cărui mamă a murit în largul insulei, în timpul unei tentative de salvare. “Ea se afla într-o barcă cu alte 25 de persoane, între care şi fiul său, care a văzut-o murind”, a anunţat Medici fără Frontiere pe Twitter.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migranţi, aproximativ 1340 de persoane au murit de la începutul acestui an încercând să traverseze Marea Mediterană.