​O rețea care a creat între 5.000 și 10.000 de permise de sănătate false, pentru un profit estimat la două milioane de euro, a fost parțial destructurată la începutul lunii decembrie în Franța, după ce a fost descoperită la Metz, transmite AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Certificat sanitar FrantaFoto: Mathieu Thomasset / AFP / Profimedia Images

Un cuplu a fost reținut la începutul lunii decembrie, a precizat sursa citată. Ancheta, condusă de Parchetul din Paris, continuă pentru a identifica alți participanți la rețea.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, falsificatorii au reușit să facă rost de datele de identificare ale farmaciștilor și să genereze carduri de sănătate pe numele acestor cadre medicale.

În total au realizat între 5.000 și 10.000 de documente, pentru un profit estimat la două milioane de euro, spun surse apropiate cazului.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a anunțat joi deschiderea a 400 de anchete pentru destructurarea rețelelor de permise de sănătate false și arestarea a o sută de persoane. Aceste arestări au vizat atât utilizatorii, cât și rețelele de traficanți.

Potrivit ministerului său, în Franța circulă 110.000 de carduri de sănătate false de când a fost introdus sistemul în vară.