Buin Zoo, situată la periferia Santiago de Chile, asemenea altor grădini zoologice de pe glob, depune toate eforturile pentru a-şi proteja animalele de infectarea cu noul coronavirus administrându-le un vaccin experimental anti-COVID-19, informează miercuri Reuters.

LeoaicăFoto: Wikipedia

Buin Zoo administrează unui număr de 10 animale, cele mai susceptibile la infecţia cu coronavirus, un ser experimental donat de compania din domeniul sănătăţii animalelor Zoetis Inc, a precizat directorul instituţiei, Ignacio Idalsoaga.

Luni, leii, tigrii, pumele şi chiar un urangutan au fost vaccinaţi. ''Folosim un vaccin experimental ce va produce rezultate pe termen scurt şi va permite astfel dezvoltarea unui vaccin care nu există în prezent pe piaţă'', a spus Idalsoaga.

''Sunt primele doze produse pe plan global şi vor contribui la precizia ştiinţifică, iar ulterior ne vor permite producţia în masă pentru a proteja de acest virus mortal toate animalele din grădini zoologice precum a noastră'', a mai spus el.

Buin Zoo a început să caute modalităţi de a asigura sănătatea animalelor sale după ce a aflat că şi acestea, asemenea oamenilor, sunt susceptibile la infectarea cu noul coronavirus. ''Am aflat prima dată de gorilele din San Diego (de la grădina zoologică)'', a spus Idalsoaga.

Buin Zoo a contactat Zoetis, care a donat 20 de doze pe care stabilimentul chilian le-a folosit luni pentru vaccinarea animalelor care prezintă cel mai mare risc de infectare: felinele mari, potrivit Agerpres.