O nouă definiție a ceea ce înseamnă să fii vaccinat complet este cu siguranță „în lucru”, a spus vineri doctorul Anthony Fauci. Vorbind la emisiunea „Squawk Box” de la postul tv CNBC, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden a spus că nu există niciun dubiu că vaccinarea optimă este cu doză booster.

Anthony FauciFoto: Hotnews

În prezent, persoanele sunt considerate a fi deplin vaccinate fie la două săptămâni după a doua doză de vaccinuri ca Pfizer-BioNtech, fie la două săptămâni după vaccinul în doză unică, precum Johnson&Johnson.

Dar Fauci a spus vineri că autoritățile sunt deschise să reconsidere această definiție. „Nu există îndoieli că vaccinarea optimă este cu booster”, a spus el.

„Dacă CDC o va schimba sau nu, cu siguranță este deschisă pentru discuție. Nu știu cu siguranță când se va întâmpla. Dar cred că oamenii nu trebuie să piardă din vedere că nu există niciun dubiu că, dacă vrei să fii optim protejat, trebuie să faci un booster.”

Statutul vaccinării a și avut impact asupra vieții a milioane de americani. Milioane de lucrători din sănătate din toată țara sunt obligați, după regula mult controvesată a lui Biden, să fie complet imunizați împotriva coronavirusului, iar unele state și orașe și-au impus reguli proprii care limitează activitățile celor nevaccinați.

Dr. Scott Gottlieb, fost comisar la Food and Drug Administration și colaborator la CNBC, a spus vineri că o creștere a numărului de cazuri va însemna că ar deveni curând dificil să primești o doză booster.

„Știm că omicron evoluează foarte repede ... această variantă se va mișca mult mai repede prin țară decât a făcut-o delta, așa că, pentru oamenii care așteaptă să primescă un booster care să le asigure o măsură de protecție, timpul în care s-o facă va fi tot mai limitat.