Cel puțin 27 de persoane au murit după ce un incendiu a cuprins vineri o clinică de psihiatrie din orașul japonez Osaka, iar presa locală scrie că poliția suspectează că focul a fost pus intenționat, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 27 de persoane se aflau în stop cardio-respirator, a declarat pentru Reuters un oficial de la departamentul de pompieri al orașului Osaka, termen folosit în Japonia înainte ca un deces să fie confirmat oficial. O altă persoană a fost rănită, a adăugat acesta.

Poliția investighează suspiciunea de incendiere premeditată, inclusiv informații potrivit cărora un bărbat a provocat incendiul în clădire, a scris Kyodo News, citând persoane implicate în anchetă.

Un bărbat în vârstă a adus în clădire o pungă din care s-a scurs un lichid inflamabil și care s-a aprins ulterior, afirmă presa japoneză.

Se crede că bărbatul era un pacient al clinicii.

Incendiul a izbucnit la scurt timp după ce clinica, aflată la etajul al patrulea al unei clădiri de birouri cu mai multe etaje, s-a deschis la ora locală 10.00. (03.00 ora României) și a fost în mare parte stins în 30 de minute, a relatat postul public de televiziune NHK.

În imaginile video de la NHK se vede cum fumul iese pe ferestrele de la etajul al patrulea, dar și de pe acoperiș. Imaginile filmate ulterior au arătat ferestrele fumegând, înnegrite și carbonizate.

"Când m-am uitat afară am văzut flăcări portocalii la fereastra de la etajul patru al clădirii. De la fereastra de la etajul șase, o femeie făcea semne cu mâinile pentru ajutor", a declarat pentru Kyodo o femeie de 36 de ani care lucrează la o companie din apropiere.

Situată într-un cartier comercial și de divertisment, nu departe de gara principală din Osaka, clădirea găzduiește, de asemenea, un salon de înfrumusețare, un magazin de haine și o școală de limba engleză.

În 2019, un incendiu provocat la un studio de animație din orașul Kyoto a ucis peste 30 de persoane și a rănit zeci.