Bursa de la New York a încheiat joi în roșu, cu o scădere severă a indecelui Nasdaq și a acțiunilor din sectorul tehnologiei, piața fiind afectată de deciziile Băncii Centrale în fața inflației, scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

Dow Jones a scăzut cu 0,08%, până la 35.897,64 puncte.

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 2,47% la 15.180,43 puncte, pierzând în mare măsură terenul câștigat cu o zi înainte.

S&P 500 a pierdut 0,87% și a închis la 4.668,67 puncte.

„Investitorii sunt puțin rătăciți”, a explicat Gregori Volokhine de la Meeschaert Financial Services, în timp ce cu o zi înainte, piața a fost influențată de schimbarea de direcție a Băncii Centrale americane (Fed) care își va încheia sprijinul pentru Economie în martie, ceea ce deschide ușa creșterii ratelor pentru a combate inflația.

Dar joi, „piața, care a avut atât de multă încredere în ceea ce a spus șeful Fed, Jerome Powell, cu o zi înainte, este acum îngrijorată de continuare”. „Vor urma acțiunile sale cuvintele în direcția controlului inflației?”, se întreabă analistul.

Potrivit acestuia, inflația continuă să „sperie”. „Piața începe să creadă că Fed-ul întârzie măsurile. Este încă uimitor că Jerome Powell nu a observat până în noiembrie că inflația nu a fost trecătoare, în timp ce subiectul a fost prezent în toate conversațiile din primăvară”, a adăugat managerul de portofoliu.