Marina Statelor Unite a publicat miercuri fotografii spectaculoase de la o demonstrație a unei arme-laser care a distrus cu succes o țintă plutitoare în timpul unui test din Golful Aden, relatează Fox News.

Laserul testat de Marina SUAFoto: US Navy

Laserul a fost testat de la bordul USS Portland, o navă de transport din clasa San Antonio care în luna mai a anului trecut a folosit arma pentru a distruge o dronă.

Marina americană a postat pe Twitter mai multe imagini futuriste în infraroșu care arată modul în care laserul își caută și apoi se fixează asupra țintei sale.

O altă imagine arată marinari în camera de control a navei americane purtând ochelari de protecție.

Marina SUA a inaugurat recent în California un laborator în valoare de 23 de milioane de dolari care va fi folosit pentru testarea unor noi arme-laser, potrivit Times of San Diego.

Vance Brahovsky, director tehnic adjunct în cadrul Centrului de Război Naval la Suprafață al Marinei SUA, a declarat că „viteza conflictelor armate” a crescut dramatic în decursul ultimilor ani.

„Una din cele mai bune modalități prin care flota noastră va putea lupta și câștiga este cu tipuri de arme ce folosesc tehnologii laser”, a adăugat ofițerul naval.

Spre deosebire de testul din luna mai a anului trecut care a distrus o dronă în aer, cel realizat acum a țintit o ambarcațiune.