Șoferul unui autoturism electric Tesla, un taxi care nu era în funcțiune și care a provocat un accident mortal la Paris, a fost pus sub acuzare (inculpat) miercuri pentru „ucidere din culpă și vătămare accidentală cu autovehicul terestru”, potrivit unei surse judiciare, citată de AFP.

TeslaFoto: Tesla Motors

Compania de taximetrie G7 a anunțat luni că va opri în jur de treizeci de vehicule electrice de același model cu taxiul implicat în acest accident spectaculos, care a făcut sâmbătă un mort și 19 răniți, potrivit unui ultim raport, în timp ce producătorul a exclus orice defecțiune tehnică.

Sâmbătă seara, un taxi Tesla scăpat de sub control a lovit doi pietoni, apoi un container de colectare a sticlei care a fost proiectat în aer şi a explodat la revenirea la sol. Taxiul a intrat pe urmă într-un semafor, care a fost şi el proiectat în aer, cursa taximetrului electric încheindu-se într-o camionetă care circula în mijlocul unei intersecţii, a relatat poliţia, potrivit căreia în urma accidentului au rezultat şapte „urgenţe absolute” şi trei „relative”.