Ambasadorul rus în Germania, Serghei Neceaev, a apreciat miercuri că o condamnare la închisoare pe viaţă a unui conaţional al său vinovat de omor este o „decizie politică”, transmit AFP și Agerpres.

Ambasada Rusiei de la BerlinFoto: Social Media / East2West News / Profimedia Images

Un tribunal din Berlin l-a condamnat pe inculpatul rus cunoscut sub numele de Vadim Krasikov pentru uciderea cu trei focuri de armă a lui Tornike Kavtaraşvili, georgian de etnie cecenă, în vârstă de 40 de ani, într-un parc din centrul oraşului, în 23 august 2019.

Justiţia germană a considerat că asasinatul comis la lumina zilei a fost comandat de Moscova. Rusia a dezminţit tot timpul orice implicare, iar dosarul a tensionat şi mai mult relaţiile cu Germania.

Într-un comunicat pe site-ul ambasadei Rusiei la Berlin, Neceaev afirmă:

„Apreciem că acest verdict nu este obiectiv, că este vorba de o decizie politică, ce afectează relaţiile ruso-germane, care şi înainte erau dificile”.

„Această chestiune ne îngrijorează profund, reprezintă în sine un act ostil evident şi nu va rămâne fără răspuns”, a avertizat diplomatul.

El a susţinut că „teza absurdă a participării Federaţiei Ruse la această crimă a fost impusă metodic publicului pe toată durata procesului şi s-a înscris într-un context general de rusofobie”.