Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, a anunțat că autoritățile guvernamentale din Washington au intentat un proces împotriva a două grupări de extremiști de dreapta în legătură cu asaltul asupra clădirii Capitoliului, în luna ianuarie, potrivit BBC.

Liderul grupului extremist Proud Boys (screenshot)Foto: Hotnews

Dl Racine a descris grupările Proud Boys și Oath Keepers drept grupări ilegale care au conspirat pentru terorizarea orașului. Karl Racine a declarat că imaginile din "acea zi rușinoasă și demnă de dispreț" nu poate fi ștearsă niciodată.

În cadrul unei conferințe de presă, dl Racine a declarat că "acea zi a fost precum cea din 11 septembrie, un atac terorist plănuit, însă, de această dată, propriii noștri cetățeni au contribuit la distrugerea libertăților și idealurilor care au stat la baza constituirii țării noastre".

Procesul, intentat atât persoanelor, cât și organizațiilor, are scopul de a recupera milioane de dolari cheltuiți cu apărarea Capitoliului și tratarea ofițerilor răniți. Procesul ar putea falimenta grupări precum Oath Keepers și Proud Boys.