Poliția americană a anunțat că anchetează o moarte suspectă care a avut loc luni după-masa în parcarea fabricii Tesla din orașul Fremont aflat în statul California, relatează CNBC.

Fabrica Tesla din FremontFoto: Kirby Lee / Alamy / Profimedia Images

Deocamdată nu este clar dacă vreun angajat al producătorului auto a fost implicat în incident sau dacă a fost persoana care și-a pierdut viața.

O alertă a serviciilor de urgență locale publicată pe Nixle (un serviciu de informații pentru comunități) afirmă că:

„Departamentul de pompieri din Fremont a răspuns pe 13 decembrie în jurul orei 15:26 unei informații despre o persoană prăbușită în parcare. Pompierii i-au acordat primul ajutor și au pronunțat decesul. Anchetatorii Secției de Criminalistică a Poliției din Fremont au ajuns la fața locului și au preluat investigația”.

Tesla nu a oferit deocamdată comentarii asupra situației.

Fabrica din Fremont este singurul loc din SUA în care Tesla asamblează mașini, peste 10.000 de angajați lucrând aici.

Această fabrică a fost deținută și operată anterior între 1962 și 1984 de General Motors și apoi în parteneriat de GM și Toyota între 1984 și 2009, potrivit The New York Post.

Tesla construiește o nouă fabrică în SUA în afara orașului Austin, capitala statului Texas.

Anunțul privind incidentul de la fabrica din Fremont a fost raportat în aceeași zi în care Elon Musk, CEO-ul producătorului de mașini electrice, care a fost desemnat Personalitatea Anului 2021 de către revista Time.

Citește și: