Acum că s-a terminat cu examenul anual de admitere la facultate, sute de mii de viitori studenți vor absolvi liceul în câteva luni. Ei au o listă lungă de planuri acum: călătoresc sau își obțin permisul de conducere. Pe listă se mai află și operațiile estetice, scrie The Korea Times.

Imagine din Coreea de SudFoto: Hotnews

Mulți părinți au început să susțină planurile copiilor de a “trece prin bisturiu” pentru a-și schimba înfățișarea. Numeroase postări pot fi găsite online, iar în ele părinții întreabă despre clinicile de înfrumusețare.

Experții spun că pentru adolescenți această decizie trebuie luată cu mare atenție, că nu sunt destul de maturi încă.

„Vreau operație de pleoapă dublă pentru fiul meu care a luat examenul. Dorim să mergem la Apgujeong-dong, în Districul Gangnam, dar vreau mai multe informații înainte de a ajunge acolo. Îmi puteți da sfaturi, precum prețul aproximativ și dacă clinica are o reputație bună?”, a scris o mamă.

„Nepoata mea a luat examenul și mă bucur că a avut notă mare. Vrea să-și facă operație la nas înainte de facultate, ea crezând că nasul reprezintă un dezavantaj. I-am spus mamei ei că voi plăti operația, fiind un cadou dacă intră la facultate. Îmi puteți recomanda o clinică bună în Incheon?”, a scris o altă persoană.

Clinicile oferă promoții, respectiv reduceri, pentru cei care au luat examenul. Adesea și părinților li se oferă reduceri, pe motiv că și ei au lucrat din greu pentru a-și susține copiii.

Conform unui sondaj al Gallup Korea, 89% dintre coreeni cred că înfățișarea unei persoane contează mult în viață, în timp ce doar 11% spun că nu.