György Gattyán, miliardarul maghiar care și-a construit un imperiu de divertisment pentru adulți pornind de la videochat, a anunțat că va intra în politica din Ungaria pentru a accelera digitalizarea țării, relatează Euractiv.

Gyorgy GattyanFoto: Captura YouTube

Gattyán, fondatorului site-ului de livestreaming pentru adulți LiveJasmin, a apărut recent pe mai multe reclame din întreaga Ungarie ca parte a unei campanii de adoptare a digitalizării pe care a finanțat-o din buzunarele proprii.

Antreprenorul în vârstă de 51 de ani vrea ca Ungaria să își accelereze semnificativ procesul de digitalizare, dând adesea exemplul digitalizării educației, și a încercat să convingă partidele maghiare să îi adopte ideile.

Însă acesta s-a declarat dezamăgit de politicile Fidesz, partidul de guvernământ condus de premierul Viktor Orbán, în acest domeniu și sceptic că noua coaliție a opoziției unite va putea să schimbe lucrurile.

El a anunțat în cadrul interviului acordat revistei Forbes că și-a înregistrat deja propria formațiune politică, nedorind însă a-i dezvălui numele deocamdată.

Miliardarul vizează și o reformă constituțională

Gattyán a declarat de asemenea că își dorește o reformă constituțională care să limiteze la două mandatele primului ministru.

„Părerea mea este că alianța de opoziție nu va obține niciodată o majoritate de două treimi. Am eu o șansă mai bună acum”, a spus el.

„Prima mea măsură va fi să introduc că o persoană poate fi prim-ministru pentru maxim două mandate și același lucru să se aplice și miniștrilor”, a explicat el.

Miliardarul a spus de asemenea că nu își dorește funcția de premier pentru el, ci doar să fie adoptată limitarea mandatelor.

Potrivit Hungary Today, Gattyán este al doilea cel mai bogat om din Ungaria, cu o avere estimată la 280 de miliarde de forinți (760 de milioane de euro) în 2020.

La fel ca alți miliardari cu afaceri în domeniul online, averea sa a cunoscut o creștere semnificativă în perioada pandemiei de COVID-19. Revista Forbes estima în 2017 că averea acestuia se ridica la doar 188,8 miliarde de forinți.

Citește și: