Aflat în scădere în sondajele de opinie, liderul de la Casa Albă și-a făcut apariția la Tonight Show, pentru prima oară de când este președintele SUA. Pe lângă mesajele serioase, el a povestit și câte ceva din ”bucătăria” Casei Albe. Împreună cu Prima Doamnă, Jill, Joe Biden a convins personalul să îi lase să își pregătească singuri micul dejun.

Joe Biden la o conferinta de presaFoto: Peter Klaunzer / AFP / Profimedia Images

Președintele SUA, Joe Biden, 79 de ani, i-a îndemnat pe americani să se vaccineze împotriva Covid-19 și s-a angajat să combată inflația, însă a făcut și câteva glume în intervenția sa în celebrul show de vineri seara, prezentat de Jimmy Fallon, relatează Reuters.

Biden a povestit că a convins personalul Casei Albe să îl lase să pregătească micul dejun alături de soția sa, Jill.

"Provenim din clasa de mijloc (soții Biden nu sunt însă la prima experiență de acest gen, în condițiile în care Joe Biden a deținut funcția de vicepreședinte al SUA în mandatele lui Barack Obama- n.red). Nu suntem obișnuiți să avem servitori. Putem să ne preparăm singuri ouăle sau să ne turnăm în castron...”, a spus Biden.

Tati nu poate face prea multe

"Vă preparați singuri ouăle?”, l-a întrerupt Fallon.

"Ei, nu eu, Jill”, a răspuns Biden chicotind, adăugând că atunci când erau tineri, fiica lor a spus la un moment dat într-un interviu: ”Tati nu poate face prea multe. Poate fierbe apa pentru 'pasghetti' (spaghetti n.red)".

Apariția lui Biden vine pe fondul criticilor cu care se confruntă în ultima vreme președintele democrat din cauza interacțiunii limitate cu reporterii acreditați la Casa Albă. Lui Biden i se reproșează că, de când a preluat mandatul, a susținut doar 6 conferințe de presă singur și 3 conferințe de presă împreună cu alți oficiali.

Prin comparație, în ultimul an de mandat, predecesorul său Donald Trump a susținut 35 de conferințe de presă.

”Nu trebuie să mă compătimească nimeni”

Întrebat cum privește scăderea în sondaje, Biden a spus că nu mai ia în serios acest lucru, așa cum o făcea altădată.

”Nu trebuie să mă compătimească nimeni”, a spus el, adăugând că este datoria sa de președinte să se adreseze îngrijorărilor americanilor legate de pandemie și inflație.

Până la anul, Biden speră ca atât pandemia de Covid-19, cât și inflația să fie sub control, el îndemnând populația să se vaccineze și să se achite de partea ei de responsabilitate în ceea ce privește scăderea ritmului de răspândire a coronavirsului.

"În esență, singurul mod de a evita virusul este să te vaccinezi și apoi să faci bossterul. Va face o diferență uriașă...este un act de patriotism”, a fost mesajul său.