11 antivacciniști, printre care și părințiilor unor elevi, l-au atacat și încătușat vineri pe directorul unui liceu în Grecia, acuzându-l că implementează măsuri sanitare pentru a lupta împotriva pandemiei. Atacatorii l-au dus la poliție, dar au sfârșit prin a fi ei înșiși arestați și riscă să fie acuzați de răpire, relatează AFP.

Coronavirus GreciaFoto: Profimedia Images

Atacatorii, care aparțin unei organizații care se numește ”Gardienii Constituției”, au dat năvală înntr-un liceu din Pieria, regiunea Macedonia, și l-au încătușat pe director înainte de a-l duce la o secție de poliție susținând că l-au arestat, au spus oficiali din poliție și justiție.

Dar imediat ce au ajuns la secția de poliție, cei 11 oameni, 9 bărbați și două femei, au fost ei înșiși arestați.

Ei ar putea fi acuzați de folosirea violenței împotriva unui oficial, perturbarea serviciilor de interes public și a măsurilor de prevenție Covid.

Ministrul grec pentru protecție Civilă, Takis Theodorikakos, a condamnat atacul.

”Asemenea comportament este provocator și inacceptabil și poliția nu ar trebui să mai permită repetarea unui asemenea eveniment”, a spus el într-o declarație.

Trei dintre membrii grupului au copii care învață la școala respectivă.

Părinții trebuie acum să apară în fața unui procuror care va decide consecințele legale care îi vizează.

Partidele de opoziție au condamnat de asemenea atacul.

Guvernul grec a adoptat o lege care vizează părinții care refuză să își trimită copiii la școală din cauză că se opun purtării măștilor și testării.

Părinții sau adulții care au în grijă copii și care nu se asigură că aceștia frecventează cele 9 clase obligatorii din Grecia vor putea fi condamnați la 2 ani de închisoare sau amendă, potrivit acestui text.