Autorităţile sanitare din Ungaria, o ţară care aproape că nu a luat măsuri împotriva celui de-al patrulea val al pandemiei, au anunțat marţi că 224 de persoane au decedat de COVID-19 într-o zi, cel mai ridicat număr înregistrat din aprilie anul acesta, relatează EFE.

Pandemia de COVID-19Foto: Wavebreak / Profimedia Images

De asemenea, în ultimele 24 de ore a crescut numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 și s-a ajuns la un total de 7.568.

În ce priveşte noile cazuri, numărul a rămas stabil la 4.311 cazuri, reprezentând jumătate din media contagierilor înregistrate în ultimele şapte zile, potrivit datelor publicate de platforma Our World in Data.

Campania de vaccinare a stagnat în Ungaria, cu 63% din populaţie vaccinată cu schema completă.

În pofida numărului mare de contagieri şi de decese, guvernul ultranaţionalist ungar nu a introdus restricţii severe şi nici nu a dispus închiderea activităţilor, cum s-a întâmplat în primăvara aceasta.

Purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice şi în interior, precum şi în transportul public, în timp ce companiile pot cere angajaţilor să se vaccineze, deşi până acum sunt puţine cele care au recurs la această măsură. (Sursa: Agerpres)