Prinţesa moştenitoare Amalia a Regatului Ţărilor de Jos va celebra acasă împlinirea vârstei de 18 ani, respectând măsurile de lockdown impuse în ţara sa pe fondul pandemiei de coronavirus, dar şi tradiţia Casei de Orania, cunoscută pentru discreţia sa, informează Reuters citată de Agerpres.

Printesa Amalia (Sursa Foto: Instagram )Foto: Hotnews

Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani Amalia, fiica cea mare a regelui Willem-Alexander, este începând de astăzi gata să-i succeadă tatălui ei în funcţia de şef de stat.

Cu toate acestea, Amalia, cunoscută oficial drept "Prinţesa de Orania", a declarat într-o biografie aprobată, publicată luna trecută, că nu este încă pregătită să devină regină, cu toate că este dedicată unei vieţi în serviciul ţării sale.

Ea a menţionat că în cazul în care tatăl ei, în vârstă de 54 de ani, ar înceta din viaţă sau ar demisiona pe neaşteptate, îi va cere mamei sale, regina Maxima a Ţărilor de Jos, să îşi asume temporar tronul.

Deşi nu a fost planificată nicio ceremonie pentru a marca evenimentul, Amalia va depune miercuri jurământul în calitate de membru în Consiliul de Stat al ţării, un organism care consiliază în chestiuni de natură constituţională.

Casa de Orania, care rămâne populară în rândul locuitorilor din Ţările de Jos, este extrem de protectoare cu intimitatea sa în afara evenimentelor oficiale.

Spre exemplu, Amalia a mărturisit că se simte jenată atunci când este recunoscută în timpul activităţilor sale de zi cu zi, spre exemplu la cumpărături. În afară de faptul că a excelat la şcoală - ceea ce se ştia - biografia dezvăluie că Amalia a fost chelneriţă cu jumătate de normă la o cafenea situată pe plajă.

Ţările de Jos se confruntă în prezent cu un val fără precedent de cazuri de COVID-19, care pune o presiune extremă asupra sistemului medical al ţării. Duminică, Serviciul de Informaţii al Guvernului (RVD) a declarat că bunica Amaliei, fosta regină Beatrix, în vârstă de 83 de ani, a contractat COVID-19.

Într-o scurtă declaraţie publică, regele Willem-Alexander a precizat că Beatrix, care a fost vaccinată, prezintă doar simptome uşoare ale bolii. Amalia a declarat că speră să îşi dedice anul de după absolvirea liceului unui stagiu în cadrul unei companii multinaţionale, înainte de începerea studiilor universitare, probabil la Leiden.