Cel putin opt persoane au murit si alte 35 au fost ranite, joi seara, in urma unui atentat comis la o scoala talmudica din Ierusalimul de Vest, relateaza agentiile internationale de presa. Potrivit France Presse, in cladire se aflau cel putin 80 de persoane in momentul atacului.

Din primele informatii, doi atacatori cu centuri cu explozibil au patruns in cladire. Cei doi au fost impuscati inainte de a detona centurile, insa in schimbul de focuri si-au pierdut viata si 8 studenti, iar alti 35 au fost raniti.

Zeci de ambulante au sosit la fata locului, pentru a evacua ranitii si a-i transporta la spitalele din apropiere. Surse medicale au anuntat ca trei dintre raniti se afla in stare grava.

Canalul de televiziune al Hezbollahului libanez a afirmat ca o grupare necunoscuta, Kataeb Ahrar el-Jalil (Brigazile oamenilor liberi din Galileea), a revendicat atentatul.

Gruparea radicala Hamas a salutat atacul pe care l-a numit "o actiune eroica".

Atentatul de la Ierusalim are loc pe fondul discutiilor purtate de gruparile palestiniene Hamas si Jihadul Islamic cu oficialii israelieni, in incercarea de a ajunge la un acord de incetare a focului. In urma cu trei zile, Israelul a lansat o ofensiva in nordul Gaza ce s-a soldat cu moartea a peste 120 de palestinieni.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a condamnat atentatul, precizand ca nu este de acord cu niciun atac care are drept ţintă civilii, fie că sunt palestinieni, fie că sunt israelieni.