Mii de locuinţe din Marea Britanie sunt în continuare fără energie electrică la mai mult de o săptămână după ce furtuna Arwen a lovit ţara, relatează dpa.

Furtuna ArwenFoto: Captura video

Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică (ENA) a transmis că 4.025 de locuinţe încă aşteptau duminică dimineaţa să fie reconectate la reţea. Numărul locuinţelor rămase fără electricitate după furtună era de 4.700, scrie Agerpres. Majoritatea locuinţelor afectate se află în nord-estul Angliei, a precizat ENA.

Secretarul de stat britanic pentru afaceri şi energie, Kwasi Kwarteng, urmează să constate pagubele provocate de furtuna Arwen în Durham duminică seara.

Mai multe regiuni ale ţării au fost afectate de rafale puternice de vânt sâmbătă noapte, iar temperaturile au scăzut sub zero în anumite părţi ale Scoţiei.

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a prognozat în continuare ploi şi vânturi puternice săptămâna viitoare, condiţiile meteo nefavorabile continuând în zonele deja afectate de furtuna Arwen.

Ministerul Apărării britanic a declarat că 297 de membri ai armatei şi marinei au oferit sprijin autorităţilor civile şi au făcut controale din uşă în uşă la persoanele vulnerabile duminică dimineaţa.