Ceea ce a început ca o încercare de a scăpa de șerpi s-a încheiat cu o casă întreagă care a luat foc. Locuința - în valoare de 1,8 milioane de dolari - fusese cumpărată recent de către o familie din Dickerson, Maryland, conform CNN.

casa de 1,8 milioane de dolari cuprinsa de incendiu dupa ce proprietarul a vrut sa scape de serpiFoto: Montgomery County Fire & Rescue Service

Proprietarul casei a încercat să scape, cu ajutorul fumului, de o colonie de șerpi care au fost o problemă continuă și pentru chiriașul anterior al locuinței, a afirmat Pete Piringer, purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri.

Proprietarul casei a folosit cărbuni pentru a face fum, însă i-a pus prea aproape de materiale combustibile, iar în cele din urmă casa a luat foc. Incendiul a început la subsol și s-a extins rapid la fiecare etaj, în timp ce proprietarul era plecat. Un vecin a văzut fumul și a sunat la pompieri.

"Nu existau hidranți de incendiu în zonă. Nu este o problemă pentru că ne-am obișnuit, dar a trebuit să facem naveta cu cisterne cu apă”, a spus reprezentantul serviciului de pompieri.

Intervenția pentru a ține focul sub control a durat câteva ore, însă incendiul a fost complet stins abia a doua zi dimineață.

Casa fusese cumpărată recent cu 1,8 milioane de dolari, iar daunele în urma incendiului se ridică la peste 1 milion de dolari, potrivit CNN.