Vulcanul Semeru din sud-estul insulei indoneziene Java a erupt sâmbătă, pentru a doua oară în acest an, iar mai multe localităţi din apropierea acestuia au fost acoperite cu cenușă.

Vulcanul Semeru din insula Java a erupt din nouFoto: Captura

În imagini publicate pe rețelele sociale pot fi văzuți numeroşi localnici care fug în timp ce în spatele lor avansează un nor uriaș de cenuşă şi fum.

UPDATE - Agenția AFP reletează că mii de localnici din regiunea Lumajang au fugit în panică după erupția vulcanului Semeru.

Într-un sat din apropiere a fost descoperit trupul neînsuflețit al unei persoane, iar alte 41 de persoane, între care două femei însărcinate, au suferit arsuri grave după ce au fost atinse de lava incandescentă, a informat Indah Masdar, viceguvernator al regiunii Lumajang.

Martorii au spus, potrivit BBC, că o „ploaie deasă” de cenuşă vulcanică de pe Muntele Semeru a acoperit soarele, afectând două districte, scrie News.ro. Nu au fost înregistrate victime până în prezent, iar operaţiunea de evacuare a localnicilor este în derulare, au spus autorităţile.

Autorităţile care monitorizează activitatea vulcanică au emis o avertizare pentru companiile aeriene cu privire la norul de cenuşă care ar putea ajunge la 15.000 de metri altitudine.

Thoriqul Haq, oficial local, a declarat pentru Reuters că un drum şi un pod din apropierea oraşului Malang au fost distruse.