Un avion de pasageri care zbura de la Tel Aviv la Moscova a fost nevoit să schimbe altitudinea deasupra Mării Negre deoarece un avion de recunoaștere se afla în zonă, a transmis sâmbătă agenția rusă de presă Interfax, citând o sursă anonimă din sectorul controlului de trafic aerian.

Avion AeroflotFoto: Dreamstime.com

Autoritatea aviatică de stat a Rusiei a refuzat să comenteze știrea, potrivit căreia incidentul a avut loc vineri, când un avion de spionaj a traversat o traiectorie de zbor civilă.

Moskovsky Komsomolets, un tabloid rusesc, a citat o sursă care a spus același lucru.

Sursa Interfax a declarat că turnul de control al traficului aerian i-a transmis avionului de pasageri să își reducă altitudinea cu 500 de metri.

Articolele de presă nu au precizat ce companie aeriană opera avionul de pasageri, dar datele Flightradar24 au arătat că un zbor Aeroflot de la Tel Aviv la Moscova, vineri, și-a redus altitudinea pentru o scurtă porțiune deasupra Mării Negre.

Informația apare în contextul în care ministerul rus al Apărării a transmis vineri că a trimis avioane de luptă pentru a escorta două avioane militare americane de recunoaștere deasupra Mării Negre.

Sursa foto: Radarman70 | Dreamstime.com