Un fost adjunct al șerifului din Columbus, Ohio, a fost joi inculpat de crimă după ce în decembrie 2020 a împușcat de cinci ori în spate un bărbat de culoare în vârstă de 23 de ani care intra în casa lui, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul adjunct al șerifului din comitatul Franklin, Jason Meade, în vârstă de 44 de ani, care este alb și pensionat în urma morții bărbatului de culoare, se confruntă cu două acuzații de crimă și o acuzație de omucidere nechibzuită pentru uciderea lui Casey Goodson, potrivit rechizitoriului.

Procurorii speciali Gary Shroyer și H. Tim Merkle au declarat într-un comunicat scris că acuzațiile au venit în urma unei investigații efectuate de departamentul de poliție Columbus, o echipă FBI pentru corupție și drepturile civile și Biroul Inspectorului General al Departamentului de Justiție.

Meade s-a predat joi și se va prezenta vineri la Tribunalul Municipal din Franklin, a spus avocatul său, Mark Collins, într-o declarație trimisă prin e-mail. El va pleda nevinovat.

Goodson a fost împușcat în spate de cinci ori și a o dată în fese, potrivit raportului legistului publicat în martie, care a considerat că moartea este o omucidere.

Mai multe detalii cu privire la eveniment rămân neclare. Meade nu purta o cameră de corp și nu există martori oculari ai incidentului.

Meade lucra pentru un grup operativ care viza căutarea unui fugar, care nu a fost niciodată capturat, când l-a văzut pe 4 decembrie pe Goodson în cartierul Northland din Columbus.

Avocatul lui Meade a spus că Goodson a fost văzut de clientul său fluturând un pistol în timp ce era la volanul unei mașini și că apoi a îndreptat pistolul spre Meade.

Potrivit lui Meade, el a cerut întăriri, dar alți agenți de poliție au venit după ce accidentul fusese produs.

El a tras în Goodson după ce suspectul a ridicat arma cu mâna dreaptă și a îndreptat-o ​​către Meade, potrivit Collins.

Însă Sean Walton, un avocat al familiei lui Goodson, a spus prin telefon că aceste detalii au echivalat cu o „poveste neplauzibilă” realizată de Meade, despre care a spus că este disperat să scape de condamnare.

Walton a spus că Goodson nu avea antecedente penale și că nu au existat niciodată rapoarte despre el să fluturându-și arma. „Povestea lui Meade nu are sens”, a spus Walton.

Familia lui Goodson a spus că acesta se întorcea acasă de la o programare la dentist cu trei sandvișuri în mână, când a fost împușcat de Meade.

Mama lui Goodson, Tamala Payne, a declarat în interviurile presei anul trecut că fiul ei era înarmat în momentul în care a fost împușcat și a confirmat că avea permis de port armă ascunsă vederii.