"Vă cer să mă însoțiți cu rugăciunea", le-a cerut Papa Francisc credincioșilor, la finalul audienței generale de miercuri. O rugăciune pentru călătoria care îl va readuce în Grecia, relatează Rai News, potrivit Rador.

Papa FranciscFoto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

"Mâine voi pleca în Cipru și Grecia pentru a vizita comunitățile dragi din acele țări bogate în istorie și civilizație ". O rugăciune care, explică Suveranul Pontif "va fi o îmbrățișare pentru creștinii de diverse confesiuni" . O rugăciune pentru o călătorie care este ceva mai mult, este "o oportunitate – aşa cum spune Papa Francisc – de a aduce omenirea rănită mai aproape de trupurile atâtor migranți în căutarea speranței".

Călătoria reprezintă și posibilitatea ca Suveranul Pontif să aducă în Italia un grup de 50 de refugiați din Cipru, așa cum a procedat cu ocazia vizitei sale pe insula Lesbos, din aprilie 2016.

Părintele Jerzy Kraj, un religios franciscan, vicar patriarhal pentru Cipru, confirmă ceea ce a declarat marţi către directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni, şi anume faptul că "este o opțiune care e luată în considerare - spune vicarul în ajunul sosirii Papei în Cipru. Comunitatea Sant'Egidio deja lucrează în acest sens. Guvernul a vorbit despre 50 de migranți ale căror cazuri sunt examinate acum de autorități, iar acum rămane să aşteptăm completarea procesului birocratic".

"În orice caz, ei nu s-ar fi îmbarcat în zborul papal", precizează părintele Kraj. Între timp, 12 dintre ei vor participa vineri la rugăciunea ecumenică a Papei Francisc cu migranții care va avea loc în biserica parohială franciscană Santa Croce din Nicosia.