Cel puţin patru persoane au murit şi alte nouăsprezece au fost rănite, luni, în oraşul Istanbul, în urma unei furtuni violente, scrie AFP.

Istanbul, TurciaFoto: Serkan Senturk/ZUMA Wire/ Profimedia

"Patru persoane, inclusiv un cetăţean străin, şi-au pierdut viaţa, iar 19 dintre concetăţenii noştri au fost răniţi, dintre care trei grav", a declarat guvernoratul din Istanbul într-un comunicat, citând un bilanţ întocmit de Agenţia guvernamentală pentru gestionarea dezastrelor naturale (Afad).

În imaginile video difuzate de agenţia turcă DHA se pot vedea două persoane întinse la pământ alături de un cărucior, sub rămăşiţele unei structuri care arată de parcă ar fi explodat, în cartierul Esenyurt din vestul oraşului Istanbul.

O femeie şi-a pierdut viaţa într-un alt cartier din vestul oraşului, după ce a fost lovită în faţă de o grindă care s-a desprins de pe acoperişul clădirii sale, potrivit DHA.

Primarul oraşului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a adresat condoleanţe victimelor, solicitând locuitorilor oraşului să fie precauţi în faţa riscului de accidente similare sau de "cădere a copacilor şi a stâlpilor", cauzate de vântul care a suflat cu viteze de până la 130 km/h.

În alte imagini difuzate pe reţelele sociale şi de media turce pot fi văzute un acoperiş şi o verandă luate de vânt, precum şi autovehicule grele de marfă răsturnate pe o autostradă din apropiere de Istanbul.

Zeci de acoperişuri şi aproape 200 de copaci au căzut din cauza furtunii, iar traficul maritim a fost suspendat pe Bosfor, a anunţat primăria din Istanbul.

Cinci avioane care urmau să aterizeze la Istanbul au fost redirecţionate către aeroporturile din Ankara şi Izmir, a informat NTV. (Sursa: Agerpres)