Designerul Virgil Abloh, director artistic pentru colecțiile pentru Bărbați la Louis Vuitton din 2018 și fondator al labelului Off-White, a murit de cancer, o boală cu care se lupta de câțiva ani, a declarat duminică conglomeratul francez de modă LVMH, relatează Reuters și AFP.

Virgil AblohFoto: captura Wikipedia

”LVMH, Louis Vuitton și Off White sunt devastate să anunțe decesul lui Virgil Abloh”, arată o postare pe Twitter a LVMH.

Abloh, care a lucrat și ca DJ și artist vizual, a fost director artistic pentru colecția de bărbați pentru Louis Vuitton din martie 2018.

În iulie anul acesta, LVMH i-a extins rolul, dându-i misiunea de a lansa noi mărci și de a colabora cu cele existente într-o varietate de sectoare dincolo de modă.

Sosirea sa la LVMH a marcat combinarea streetwearului și moda high-end, aducând laolaltă adidașii și pantalonii de camuflaj și costumele croite și rochiile de seară. Influențele sale au inclus arta graffiti, cultura hip hop și skateboard-ul.

Stilul a fost îmbrățișat de grup deoarece a căutat să atragă clienți mai tineri.

Munca sa este caracterizată prin incluziune, identitate rasială și fluiditate de gen, iar prezentările sale de modă includau specatole de poezie și instalații de artă.