Președintele american Joe Biden a spus vineri că va avea ”foarte probabil” o discuție cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și cu omologul rus, Vladimir Putin, în încercarea de a atenua tensiunile dintre cele două țări, deoarece Rusia este acuzată că a desfășurat trupe la graniță foste țări sovietice, relatează AFP.

Volodimir Zelenski si Joe Biden, la Casa AlbaFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Întrebat dacă va vorbi cu Vladimir Putin sau Volodimir Zelenski, Biden a răspuns „foarte probabil” și a spus că este „îngrijorat”, reiterându-și sprijinul pentru „integritatea teritorială” a Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat vineri îngrijorarea cu privire la semnalele „foarte periculoase” din partea Rusiei, acuzată că a desfășurat trupe la graniță, declarând în același timp că este „pe deplin pregătit” pentru o posibilă escaladare militară cu Moscova.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat vineri Rusia cu privire la „consecințele” și „prețul de plătit dacă folosește forța împotriva Ucrainei”, după ce Moscova a strâns echipament militar greu, tancuri și trupe pregătite de luptă în apropierea granițelor acestei țări, relatează AFP și Reuters.

”Rusia a concentrat pentru a doua oară în acest an echipamente grele, tancuri și trupe pregătite pentru luptă la granițele Ucrainei (...) Trebuie să fie clar că dacă Rusia folosește forța împotriva Ucrainei, aceasta va suferi costuri care vor avea consecințe. De aceea continuăm să facem apel la Rusia să evite escaladarea”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă la sediul Alianței.