Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri că a primit informații despre o lovitură de stat împotriva sa ce ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, relatează agenția Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

Zelenski a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă în cadrul căreia a vorbit și despre pericolul unui atac din partea Rusiei.

„Ne confruntăm cu provocări nu doar din partea Federației Ruse și o posibilă escaladare dar avem și provocări mari pe plan intern. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1-2 decembrie”, a declarat acesta.

Președintele ucrainean nu a oferit mai multe detalii despre complot și nu a acuzat Rusia de implicare în organizarea sa.

Rusia a început să își maseze din nou forțe militare în apropierea graniței sale cu Ucraina, Kievul, Statele Unite și Uniunea Europeană exprimându-și îngrijorările cu privire la un posibil atac din partea Moscovei.

Ucraina a anunțat la începutul acestei săptămâni că a primit rapoarte potrivit cărora în regiunea Donbas din estul țării forțele separatiste controlate de Rusia și-au ridicat nivelul de alertă.

„Suntem în control deplin al granițelor noastre și pregătiți complet pentru orice escaladare”, a declarat Zelenski vineri.