Numărul morților din accidentul care a avut loc vineri într-o mină din Siberia a crescut la 52, au informat agențiile de presă ruse, citând o sursă din cadrul serviciilor de urgență, citează AFP.

SiberiaFoto: Pikist.com

"Conform informațiilor preliminare, nimeni nu a supraviețuit în mină. 52 de persoane au murit", a spus această sursă, citată de agenția oficială de presă TASS.

De asemenea, agențiile de presă RIA Novosti și Interfax au transmis această declarație, precizând că printre morți se numără 46 de mineri și 6 salvatori.

Cel puțin 285 de mineri se aflau în galerii când a izbucnit incendiul la mina de cărbune Listvyazhnaya din Kemerovo la 3.600 de kilometri est de Moscova, a scris guvernatorul Serghei Tsivilev pe canalul său Telegram.

Se crede că incendiul ar fi izbucnit după o explozie la un puț de ventilație aflat la 250 de metri sub pământ, a relatat Interfax, citând autorități de supraveghere tehnică.

"Principala teorie preliminară este o defecțiune a echipamentului și cauze naturale", au declarat acestea, potrivit sursei citate.