​Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a primit un vaccin experimental, sub formă de pudră, administrat prin inhalare nazală, la scurt timp după ce a primit a doua doză a vaccinului rusesc Sputnik V, scrie Moscow Times. „Am pulverizat într-o nară și apoi în cealaltă”, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu oficiali guvernamentali de top responsabili cu combaterea coronavirusului. „Totul a durat 15 minute, cu perioada de observație cu tot. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic”, a spus președintele. „Astăzi de dimineață am făcut deja sport.”

HotNews.roFoto: Hotnews

Putin și-a repetat rugămințile către ruși atât de a se vaccina, cât și de a se revaccina pentru a combate cel mai recent și mai mortal val de pandemie de până acum, cu peste 1.000 de decese pe zi înregistrate în ultimele săptămâni. El a adăugat că se opune în continuare vaccinării obligatorii.

Rusia a lansat mai multe vaccinuri dezvoltate pe plan intern, inclusiv Sputnik V la nivel internațional, dar campania de imunizare a țării s-a confruntat cu mai multe eșecuri.

Doar 37% dintre ruși sunt complet vaccinați, conform monitorizărilor, în timp ce autoritățile spun că imunitatea de turmă a Rusiei a depășit 50%.

Rusia este printre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu un total de peste 9,4 milioane de infecții și peste 266.000 de decese înregistrate oficial.