Un bărbat din India a fost declarat mort din greșeală și lăsat peste noapte în congelatorul morgii până când familia sa l-a găsit în viață ziua următoare, relatează Insider.

MorgaFoto: Zakir Hossain Chowdhury / Alamy / Profimedia Images

Srikesh Kumar, un electrician în vârstă de 45 de ani, a fost declarat mort pe 19 noiembrie când a fost dus la o clinică privată din orașul Moradabad aflat în Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, potrivit Today Online.

Acesta a fost plasat apoi în congelatorul morgii pentru ca familia să vină să îi ridice trupul a doua zi dimineața.

„Medicul de gardă l-a examinat și nu a găsit niciun semn de viață, prin urmare declarând decesul”, afirmă Rajendra Kumar, administratorul spitalului.

Potrivit site-ului local The Tribune, membrii familiei bărbatului au sosit pentru a-l identifica și au observat că acesta respira și se mișca.

„Un miracol”

Administratorul spitalului a declarat supraviețuirea sa drept „un miracol” și medicul-șef a subliniat că doctorul de gardă care l-a examinat pe bărbat când acesta a fost dus la 3 dimineața nu a detectat niciun puls.

„El l-a examinat pe bărbat de mai multe ori”, susține acesta.

The Times of India scrie că Kumar a fost ținut probabil în congelatorul morgii timp de aproape 7 ore.

Un medic de la spital a declarat pentru această publicație, sub condiția anonimității, că viața bărbatului a fost salvată probabil de penele de curent care au dus la întreruperea alimentării congelatorului, ținut de regulă la -10 grade celsius.

Medicul-șef al spitalului a anunțat că o investigație în legătură cu situația a fost demarată însă că este vorba de „cel mai rar dintre cazurile rare” și că el nu poate fi catalogat drept „neglijență”.

Un caz similar a avut loc în India în luna martie a acestui an când un bărbat declarat mort a „revenit” la viață pe masa de autopsie.