Un atacator palestinian cu o armă de foc a ucis o persoană și a rănit alte trei în Orașul Vechi din Ierusalim duminică, înainte de a fi împușcat mortal de poliția israeliană, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters.

Arma folosita intr-un atac din IerusalimFoto: Jerusalem Post

Incidentul, al doilea atac în Ierusalim în ultimele patru zile, a avut loc în apropierea uneia dintre porțile complexului Moscheii Al-Aqsa, al treilea cel mai sfânt loc din Islam.

Evreii venerează și ei acest loc unde au fost două temple antice.

Un purtător de cuvânt al poliției l-a descris pe atacator ca fiind un locuitor din Ierusalimul de Est și a spus că era înarmat cu o mitralieră. Două dintre persoanele împușcate erau civili, dintre care una a murit, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că celelalte două persoane rănite erau polițiști.

Israelul a cucerit Orașul Vechi și alte părți ale Ierusalimului de Est în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu și le-a anexat, într-un demers nerecunoscut la nivel internațional.

Palestinienii doresc ca Ierusalimul de Est să fie capitala unui viitor stat. Israelul spune că întregul oraș este capitala sa eternă și indivizibilă.