Mii de oponenți ai vaccinării obligatorii împotriva Covid-19 s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe din Australia. Aproape 85% dintre australienii cu vârsta de peste 16 ani sunt complet vaccinați și au revenit la o viață aproape normală, scrie AFP.

Proteste in Australia- captura de ecranFoto: Hotnews

Manifestanții adunați sâmbătă în cele mai mari orașe ale țării au protestat împotriva vaccinării obligatorii, care este impusă astfel doar în anumite state și teritorii pentru anumite categorii profesionale.

La Melbourne, câteva mii de oameni au cerut arestarea premierului acelui stat, Daniel Andrews, și împotriva unui proiect de lege care acordă mai multe puteri guvernului statului Victoria pentru a lupta împotriva pandemiei.

Spre deosebire de protestele anterioare, nu au fost raportate ciocniri cu poliția și nici solicitări de spânzurare a liderilor politici.

Potrivit poliției, la Sydney s-au adunat până la 10.000 de oameni, printre care și anti-vacciniști.

Aproximativ 2.000 de protestatari au manifestat la Melbourne pentru a se opune mitingului anti-vaccinare, unul dintre primele contra-proteste de la începutul pandemiei.

„Sunt aici pentru că sunt dezgustat de ceea ce se întâmplă pe străzile orașului meu, Melbourne”, a declarat pentru AFP contraprotestatarul Maureen Hill, referindu-se la marșul anti-vaccinări.

Australia a înregistrat peste 195.000 de cazuri și 1.933 de decese legate de virus la o populație de peste 25 de milioane de la începutul pandemiei.