Președintele american Joe Biden va fi supus vineri unei colonoscopii „de rutină”, un examen medical efectuat sub anestezie generală, şi va transfera temporar atribuţiile vicepreşedintei sale, Kamala Harris, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP.

Joe Biden si Kamala HarrisFoto: KEVIN DIETSCH / UPI / Profimedia

Detaliile cu privire la starea de sănătate a președintelui SUA, care împlinește sâmbătă vârsta de 79 de ani, vor fi publicate în cursul zilei de vineri, a precizat executivul american.

„Președintele va fi supus unei colonoscopii de rutină” la Centrul medical Walter Reed, din apropiere de Washington, a precizat Casa Albă.

Este vorba despre evaluarea medicală anuală a președintelui SUA.

UPDATE 1: Joe Biden şi-a reluat atribuţiile prezidenţiale după mai puţin de o oră şi jumătate

Preşedintele Joe Biden şi-a reluat vineri, la ora locală 11:35 (16:35 GMT), atribuţiile de şef de stat, pe care le-a transferat pentru scurtă vreme vicepreşedintei Kamala Harris, cât timp a fost supus unei colonoscopii sub anestezie, a informat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Biden a discutat cu Kamala Harris şi directorul său de cabinet „în jurul orei 11:35 dimineaţa. Era într-o formă bună şi şi-a reluat atribuţiile din acel moment”, a transmis purtătoarea de cuvânt pe Twitter.

UPDATE 2: Preşedintele american a părăsit spitalul unde a fost supus unei evaluări a stării de sănătate care - potrivit lui - a decurs „foarte bine”

„Evaluarea sănătăţii mele a decurs foarte bine”, a declarat Joe Biden presei, în timp ce părăsea Spitalul Walter Reed, în apropiere de Washington, în jurul orei locale 14:05 (19:05 GMT).