Prezentatorii televiziunii americane CNN afirmă că statul chinez blochează semnalul postului de fiecare dată când discută despre dispariția jucătoarei de tenis Shuai Peng, relatează Insider.

CNNFoto: Khim Hoe Ng / Alamy / Profimedia Images

Peng l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de abuz sexual într-o postare făcută în 2 noiembrie pe Weibo, versiunea de Twitter a Chinei. Jucătoarea de tenis, fost număr unu mondial la proba de dublu, nu a mai fost văzută în public de atunci.

„China blochează din nou semnalul CNN pentru a împiedica relatările despre dispariția vedetei de tenis Shuai Peng”, a declarat în direct joi prezentatorul CNN Anderson Cooper.

„De fiecare dată când CNN vorbește despre această poveste, guvernul chinez blochează semnalul CNN de acolo”, a adăugat acesta.

Prezentatoarea Erin Burnett a afirmat în cadrul emisiunii sale „Out Front” de joi că purtătorul de cuvânt al guvernului de la Beijing a susținut că dispariția lui Peng „nu este o problemă diplomatică” atunci când a fost întrebat unde se află jucătoarea.

„Deși înțelegem că CNN este blocat în China în timp ce vorbesc despre acest lucru deoarece ei nu vor difuzarea știrii”, a spus Burnett.

Ce s-a întâmplat cu Shuai Peng?

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de acestea.

Presa de stat chineză a publicat miercuri o scrisoare despre care a afirmat că îi aparține jucătoarei.

„Ştirea din acel comunicat, inclusiv afirmaţia cu privire la agresiunea sexuală, nu este adevărată. Nu am dispărut şi nu sunt în pericol. Doar m-am odihnit acasă şi totul este în regulă. Mulţumesc din nou pentru că vă pasă de mine”, afirmă mesajul transmis de presa controlată de Beijing.

Însă scrisoarea a fost primită cu scepticism și tot mai multe îngrijorări față de siguranța jucătoarei.

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a declarat că este pregătită să își retragă turneele din China dacă nu este mulțumită de răspunsul la acuzația de agresiune sexuală a lui Shuai Peng.

WTA a solicitat o anchetă, iar jucătoarele de top din lume, inclusiv Serena Williams și Naomi Osaka, au scris pe Twitter cu referire la acest subiect.

Revenind la CNN, aceasta nu este prima dată când semnalul televiziunii americane este blocat în China, acest lucru întâmplându-se și în decembrie 2019 când jurnaliștii săi au relatat despre situația din Hong Kong și provincia Xinjiang unde are loc reprimarea comunității uigure.

Pe același subiect: