Un adolescent canadian a fost arestat în Statele Unite după ce a fost acuzat de poliția din țara sa că a furat criptomonede în valoare de 36,5 milioane de dolari, relatează Markets Insider.

Bitcoin-ethereum-criptomonedeFoto: dreamstime.com

Poliția din Hamilton afirmă că o parte a criptomonedelor furate au fost folosite pentru a cumpăra un nume de utilizator considerat rar în comunitatea de gaming online și că tranzacția i-a pus pe urmele celui care deține contul.

Victima a fost înșelată printr-o tehnică numită „SIM swapping”, potrivit poliției din Hamilton, un oraș din provincia Ontario.

Departamentul a afirmat de asemenea că acest caz reprezintă cel mai mare furt de criptomonede de la o singură persoană raportat vreodată.

Un atac de tip „SIM swap” presupune manipularea angajaților unei companii de telefonie mobilă să creeze numere de telefon duplicat pentru ca escrocul să poată intercepta cererile de autentificare cu doi factori, obținând astfel acces la contul victimei.

Poliția din Hamilton a precizat de asemenea că a confiscat criptomonede în valoare de 5,5 milioane de dolari și că arestarea tânărului a fost rezultatul unei colaborări cu FBI-ul și divizia de infracționalitate cibernetică din cadrul Serviciului Secret american.

Citește și: