O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că ar putea contracta COVID-19 de pe bani, a dat din greșeală foc unor bancnote în valoare de aproape 3.000 de euro, a declarat joi Banca Naţională a țării, potrivit ynetnews și Agerpres.

Euro - bancnoteFoto: DreamsTime

Bătrâna a pus mai multe bancnote într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde.Acestea, în valoare de 2.900 de euro, au luat foc.

Femeia, care este administrator de proprietate, a vrut prin această procedură să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii săi, a explicat ea într-o scrisoare trimisă băncii.

„Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani”, a precizat ea în scrisoare. Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote.

Angajaţii băncii au examinat bancnotele şi, după ce au constat că acestea erau reale, au decis să le înlocuiască.

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că „bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde”.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate, „însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite”.