Fostul președinte al Georgiei, aflat în greva foamei, Mihail Saakaşvili, este maltratat în spitalul unei închisoare și are nevoie urgent de tratament de specialitate la terapie intensivă, a declarat miercuri un grup georgian pentru drepturile omului, relatează Reuters.

Mihail SaakasviliFoto: britannica.com

Saakașvili, care se află în greva foamei în închisoare de mai bine de o lună și jumătate, s-ar putea confrunta în curând cu diverse complicații de sănătate, inclusiv insuficiență cardiacă, sângerare gastrointestinală și comă, a declarat Apărătorul Public al Georgiei sau Ombudsmanul pentru drepturile omului, într-un comunicat.

„Întrucât starea pacientului este critică, se recomandă imediat continuarea tratamentului într-un spital funcțional și cu experiență, în special în secția de terapie intensivă”, a spus Apărătorul Public.

Experții au vizitat clinica unde este tratat Saakashvili și au ajuns la concluzia că cerințele fostului președinte în vârstă de 53 de ani, inclusiv examinarea high-tech, nu pot fi îndeplinite de închisoare, potrivit grupului pentru drepturile omului.

Grupul a declarat la începutul acestei săptămâni că spitalul închisorii care îl tratează pe Saakașvili nu are echipament medical adecvat, iar alți deținuți de acolo l-au amenințat și l-au abuzat.