Liderul unui partid care participă la negocierile în desfăşurare pentru formarea unui nou guvern în Olanda a uitat în tren un proiect al unui acord de coaliţie redactat de liberalii premierului în exerciţiu Mark Rutte şi de creştin-democraţi, document care a ajuns în mâinile presei, relatează miercuri agenţia EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre Gert-Jan Segers, liderul partidului Uniunea Creştină (CU), partener în actualul guvern interimar şi participant la negocierile pentru formarea unui nou executiv în urma alegerilor desfăşurate în luna martie.

''Este lucrul cel mai stupid care ţi se poate întâmpla. Am călătorit cu trenul dus-întors la Haga. Este un mod plăcut de a călători şi aproape întotdeauna merge bine, dar acum lucrurile au mers foarte rău. Sunt o fiinţă umană şi am făcut ceva cu adevărat stupid. Îmi cer scuze!'', a scris politicianul olandez pe Twitter.

El mai mărturiseşte că, după ce şi-a dat seama că a uitat documentul în tren, a sperat că acesta va fi găsit de personalul de curăţenie şi totul va rămâne aşa; însă în final l-a găsit un pasager care l-a trimis cotidianului De Volkskrant, acesta publicându-l.

Partidele implicate în negocieri susţin că respectivul document nu joacă cu adevărat un rol în discuţiile în desfăşurare şi că a fost elaborat în septembrie, când nu era clar dacă Uniunea Creştină va face parte din viitorul executiv, potrivit Agerpres.