Premierul britanic Boris Johnson a avertizat Moscova cu privire la „greșeala tragică” a oricărui „aventurism militar” la granițele Poloniei și Ucrainei, pe fondul tensiunilor tot mai mari, potrivit AFP.

Boris JohnsonFoto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

„Trebuie să ne asigurăm că toată lumea înțelege că acest cost al calculării greșite a granițelor atât în ​​Ucraina, cât și în Polonia ar fi enorm”, a spus Johnson.

„Cred că ar fi o greșeală tragică pentru Kremlin să creadă că există ceva ce trebuie câștigat prin aventurism militar”, a mai declarat acesta în fața deputaților.

Situația din regiune a fost foarte tensionată de la anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014. De mai bine de șapte ani, Ucraina se află în conflict cu separatiștii pro-ruși în partea de est a teritoriului său.

Tensiunile au escaladat în ultimele zile, Statele Unite și Uniunea Europeană exprimându-și îngrijorarea cu privire la desfășurarea recentă a trupelor ruse la granița țării.

Polonia se confruntă cu un aflux de mii de migranți la granița cu Belarus. Dacă Varșovia consideră Rusia drept adevăratul creator al crizei migrației, pe fondul tensiunilor ruso-occidentale, Moscova a respins aceste acuzații.