Execuţia unui câine de către serviciile sanitare chineze în timp ce stăpânii lui se aflau în carantină a stârnit consternare în China, până la punctul de a pune sub semnul întrebării măsurile radicale anti-COVID-19 implementate în această ţară, relatează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imagini surprinse cu o cameră de supraveghere în care pot fi văzuţi angajaţi publici în combinezoane integrale care omoară un câine din rasa Corgi cu lovituri de rangă în cap, într-un apartament din Shangrao (provincia Jiangxi, centru), au făcut ocolul reţelelor sociale.

Proprietarilor câinelui li s-a ordonat săptămâna trecută să se autoizoleze într-un hotel pentru carantină după descoperirea unui caz de COVID-19 în gospodăria lor - o măsură obişnuită în China, unde autorităţile urmează o politică de toleranţă zero faţă de virus.

Primăria anunţase anterior că se va intra în apartament pentru dezinfectarea locului şi a promis totodată că nu va face rău câinelui.

După difuzarea imaginilor video, oraşul a anunţat că şi-a cerut scuze proprietarilor animalului pentru ''eliminarea câinelui fără o comunicare adecvată în prealabil''.

''Dacă au crezut că micuţul meu câine era purtător al virusului, puteau măcar să-l testeze'', a declarat proprietarul la un post de televiziune din Shanghai.

Angajaţii în cauză au fost concediaţi, a anunţat primăria într-un comunicat emis sâmbătă.

Pe reţeaua de socializare Weibo, internauţii şi-au exprimat îndoiala faţă de stat. ''Mai putem avea încredere într-un stat care spune că serveşte poporul, dar aplică legea atât de brutal?'', a scris un utilizator.