Poliţia din Italia a arestat aproximativ 100 de membri ai organizaţiei criminale 'Ndrangheta în raiduri coordonate în mai multe locuri din ţară, au anunţat marţi autorităţile, potrivit Rai News și Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliţia italiană a precizat într-o postare pe Twitter că raidurile au avut loc în Reggio Calabria, Milano, Florenţa şi Livorno.

Suspecţii sunt acuzaţi, printre altele, de extorsiune, trafic de droguri şi asociere cu mafia, conform agenţiei de presă italiene ANSA.

Instalată în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată una dintre cele mai mari şi mai puternice grupări criminale din Europa.

La începutul lunii noiembrie justiţia italiană a dat o lovitură majoră grupării mafiote prin condamnarea a 70 de membri ai acesteia şi a altor persoane care au legături cu ea, în cel mai mare proces mafiot de la sfârşitul anilor 1980.

Judecătorul Claudio Paris a citit verdictele împotriva a 91 de inculpaţi în imensa sală de judecată din oraşul Lamezia Terme, din sudul Calabriei, unde din ianuarie s-a desfășurat un „mega-proces” împotriva a sute de presupuşi membri şi colaboratori ai 'Ndrangheta.

Ancheta a durat mai mulţi ani şi a culminat cu raiduri în decembrie 2019.

Cele 91 de persoane care au fost condamnate au optat pentru un proces rapid cu uşile închise, ceea ce le permitea reducerea pedepsei cu o treime în cazul în care erau condamnate.

Alţi 355 de inculpaţi urmează să fie judecaţi, iar procedurile ar trebui să dureze doi ani sau mai mult, fără a-i include aici pe cei care ar putea fi puși sub acuzare după noile raiduri ale autorităților italiene.

Citește și: