​China se luptă cu cel mai mare val de COVID-19 cu varianta Delta iar unele zone au restricționat accesul persoanelor provenite dintr-un oraș din nord-estul țării, unde numărul cazurilor a crescut mai rapid decât în restul țării în ultima săptămână, transmite Reuters.

Orasul Dalian din China, nou focar CovidFoto: Freepik

Un total de 1.308 infecții transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate în China Continentală între 17 octombrie și 14 noiembrie, depășind cele 1.280 de cazuri locale de la un focar Delta din vară, arată calculele Reuters bazate pe date oficiale.

Acest lucru marchează cel mai extins focar Delta din China, care a afectat 21 de provincii, regiuni și municipalități.

Este mai mic decât multe focare din alte țări, dar autoritățile din China vor să blocheze total transmiterea, conform îndrumărilor guvernului privind toleranța zero față de Sars-Cov-2.

O duzină de regiuni la nivel de provincie și-au pus sub control focarele în câteva săptămâni, datorită implementării rapide a unui set complex de restricții, inclusiv urmărirea riguroasă a contactelor, mai multe runde de testare a persoanelor din zonele de risc, închiderea unităților de divertisment și culturale și restricții asupra turismului și transportului public.

Cu toate acestea, orașul Dalian din nord-estul țării este blocat într-o luptă cu virusul, a declarat Wu Liangyou, un oficial din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate, în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă.

De la raportarea primilor pacienți locali simptomatici din Dalian de la debutul ultimului focar, pe 4 noiembrie, orașul cu 7,5 milioane de locuitori a detectat în medie aproximativ 24 de noi cazuri locale pe zi, mai mult decât orice alt oraș chinez, potrivit calculelor Reuters.

Câteva orașe din apropierea orașului Dalian, printre care Dandong, Anshan și Shenyang, au anunțat că persoanele care sosesc din Dalian au trebuit să fie plasate în carantină în unități centralizate timp de 14 zile înainte de a putea circula liber.