Poliția antiterorism a Marii Britanii a anunțat duminică seara că a arestat trei bărbați în cadrul unei anchete privind explozia unei mașini în fața unui spital pentru femei din Liverpool (nordul Angliei), în urma căreia a murit o persoană și a fost rănită o alta, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Trei bărbați – în vârstă de 29, 26 și 21 de ani – au fost arestați în districtul Kensington din Liverpool și arestați în temeiul Legii privind terorismul”, a declarat poliția pe Twitter.

Această explozie a provocat moartea unei persoane, iar o altă persoană a fost rănită, dar viața nu îi este pusă în pericol. Circumstanțele exploziei încă un sunt clare.

Polițiștii locali au explicat că au fost alertați duminică dimineața în jurul orei 11:00 (GMT) și au intervenit imediat.

„Din păcate, putem confirma că o persoană a murit, iar alta a fost dusă la spital, unde este tratată pentru răni, care, din fericire, nu pun viața în pericol”, a spus poliția într-un comunicat.

„Până acum, înțelegem că mașina implicată era un taxi care a oprit la spital cu puțin timp înainte de explozie”, a spus poliția, indicând că „se lucrează în continuare pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„Având în vedere modul în care s-a întâmplat, ca măsură de precauție, Poliția Antiterorism conduce ancheta”, a spus poliția, care nu a catalogat până acum incidentul ca fiind terorist.